Clima

Divizia noastră de climă este deja operațională de peste 38 de ani, deși divizia de climă este adăugată ultima, totuși este unul dintre cele mai importante aspecte ale serelor noastre. Clima se schimbă în mod constant și de aceea divizia noastră de climă caută în permanență, în cooperare cu departamentul nostru de cercetare și dezvoltare, modalități de îmbunătățire a sistemelor noastre. Acolo unde înainte era vorba despre încălzirea serei, posibilitățile climatice ale Bom Group sunt acum nelimitate, cu: soluții de răcire, soluții de dezumidificare și soluții combinate.

Bom Group are propriul concept de seră semi-închisă și anume: Air in Control. Sistemul Air in Control sau Sunergy greenhouse 2.0 este evoluția serei Sunergy care a fost dezvoltată în 2005. În 2005 Bom Group a fost unul dintre primii care a construit un sistem de seră semi-închis. În zilelede astăzi avem un palmares dovedit și numeroase referințe ale serelor Air In Control. Sistemul a fost dezvoltat pe baza circulației aerului și a tratării aerului. Fiecare sistem de climatizare este unic și proiectat, dezvoltat și produs în funcție de locația serei și de condițiile climatice locale. Sistemele noastre sunt întotdeauna dezvoltate pentru cea mai eficientă și durabilă utilizare.

Bom Group proiectează sistemul climatic, luând în considerare sursele locale care vor fi ataşate sistemului prpriu. De exemplu, avem proiecte care își obțin căldura (parțial) din căldura reziduală a unei fabrici sau a unei zone industriale din apropiere. Pe lângă căldura reziduală, folosim căldură geotermală, căldură electrică sau chiar biomasă. Bom Group cunoaște posibilitățile și are o vastă experiență cu sisteme bazate pe fosile și surse regenerabile de combustibili (cazane, cogenerare și căldură reziduală), pompe de căldură, depozitare de căldură/frig și energie geotermală.