Parrotia persica ’The Swing’

’The Swing’ a apărut în urma multor experimente făcute pe varietăți de arbori iubitoare de lumină. Scopul a fost de a găsi o formă practică, dar și grațioasă. Trunchiul în formă de S a fost dezvoltat în parteneriat cu un furnizor. Această formă de S permite plantarea arborelui lângă terase, acționând ca o umbrelă împotriva soarelui. După testarea sa timp de câțiva ani, tehnica de cultivare a trunchiului în formă de S a fost perfecționată, fiind depuse cereri de brevet și de înregistrare a mărcii. În 2012, arborii SWING au primit premiul „Color your life” oferit de IPM în Essen, Germania.

Arborii SWING sunt cultivați drept Platanus x hispanica, Carpinus betulus și Parrotia persica. Trunchiul în formă de S va oferi o un aspect modern oricărei terase sau grădini. Arborii SWING pot fi plantați în grup pentru a crea efecte vizuale speciale. Plantați în aliniamente, repetiția produce un impact impresionant.

Cultivarul Parrotia persica ’The Swing’ ramifică de la sol, dezvoltându-se  într-un arbore de mărime medie, cu ramuri neregulate. Trunchiul este gri deschis cu pete maro-violet și prezintă plăci care se desprind. Acest lucru este deosebit de decorativ în cazul arborilor maturi. Crengile tinere au lenticele proeminente. Frunza lucioasă apare inițial într-o nuanță întunecată, având adesea formă neregulată. Jumătatea superioară a marginii frunzei este ondulat neregulată. Cea mai importantă valoare ornamentală a frunzei este decolorarea ei în tonuri de roșu, galben și violet pe timp de toamnă. În general, exemplarele mature înfloresc. Florile au o dimensiune de aproximativ 2 cm și ies în evidență datorită anterelor roșu strălucitoare. După înflorire, apar fructe de culoare maro cu coarne mari de aproximativ 1 cm. Arborele prezintă sistem radicular superficial și fin.